Test weekend, kamperen met de daktent

geplaatst in: Camping, Eten, Gear, Suzuki Jimny, Voorbereidingen | 4

Vanmiddag zijn we teruggekomen van ons eerste weekend kamperen in de daktent met de Jimny. Zaterdag 2 april rond 15:00 waren we op Camping Warnsborn in Arnhem. Toen we aankwamen werden we verwelkomd door onze ouders. We hadden onze ouders uitgenodigd om het weekend met ons te zijn om onze voorbereidingen te zien. Camping Warsnborn is een mooie rustige groene camping aan de rand van de Veluwe, zeker de moeite waard voor een weekendje weg in eigen land. Ze hebben ook twee goed ingerichte trekkershutten beschikbaar. Website: http://www.campingwarnsborn.nl

Het was een super gezellig weekend met veel goed weer, koude drankjes uit de koelkast en een gezellig etentje in een nabij gelegen restaurant. Naast de gezelligheid en het samenzijn was het doel van het weekend om de daktent, de koelkast, de kleding, de inrichting en de Jimny zelf te testen.

Daktent  
Het opzetten van de daktent is erg eenvoudig: de tent staat binnen no time. Het originele matras leek ons wat aan de zachte/dunne kant. Dus om het comfort te verhogen hadden we op voorhand al een extra dekmatrasje gekocht bij de IKEA. In de daktent zou je zowel slaapzakken, kussens en pyjama’s kunnen laten liggen als je deze dichtvouwt. Dat vereenvoudigd het leven op de weg enorm en dit was een van de belangrijkste reden om voor een daktent te gaan. Dit weekend hadden we dus gepland om zoveel mogelijk zaken in de daktent op te bergen voor tijdens het rijden. Helaas past niet alles in de tent, misschien doen we wat verkeerd? Het lukt  maar net om de tent dicht te krijgen met het standaard matras en onze dunne slaapzakken. Als we daar onze kussen ook bij doen, is het te dik om het geheel nog dicht te krijgen. Even contact zoeken met de leverancier, misschien dat zij nog tips hebben. De nacht hebben we prima geslapen, de temperatuur was erg goed en de tent is erg stabiel. Het originele matras is inderdaad wat dun. Hierdoor voel je, als je op je zij ligt, na een tijdje je heupen. Volgende keer testen we het met onze standaard luchtmatjes.

Koelkast
De WAECO koelkast hebben we goed gevuld meegenomen en op 7 graden ingesteld. De koelkast werkt perfect en is erg stil als hij aan het werk is. De grote vraag was of het portable power pack dat we gekocht hadden i.p.v. een tweede accu in de Jimny voldoende stroom had om de koelkast de gehele tijd te blijven draaien. Het leek lang goed te gaan maar vlak voor vertrek naar huis gaf de accu toch op. Hiervoor moeten we dus een andere oplossing bedenken.

Deurtafel / aanrecht
Om niet op de grond te hoeven koken hebben we een klein werkblad gemaakt aan de achterdeur van de Jimny. Precies groot genoeg voor onze twee benzinebranders. Vanochtend voor 6 personen scrambled eggs met bacon en koffie gemaakt en dat ging perfect. Nog even aflakken om de boel schoon en fris te houden, maar het werkt erg fijn en stabiel.

Tarp / luifel
Om bescherming te bieden tegen zon of regen hadden we onze tentluifel meegenomen. Het luifel heeft tijdens het regenbuitje bij het maken van het ontbijt voor prima onderdak gezorgd. De vorm is op dit moment niet naar ons zin. We willen dus graag nog een nieuwe lichtgewicht, rechthoekige variant aanschaffen zodat we een groter oppervlakte kunnen voorzien van schaduw of een droge plek.

Met alle bevindingen en nieuwe ideeën voor verdere aanpassingen hebben we een leuk en nuttig weekend gehad!

4 reacties

 1. Arkadio

  Hallo.
  Zou willen jullie eventjes over de daktent na jullie reis iets te zeggen, ik bedoel een praktisch, neutraal beordeling met plus en min punten aub.
  Ik vind dat een goede idee en super avontuur.Proficiat.
  Goede reis nog.
  Grt Arkadio

  • J&L

   Hoi Arkadio,

   Bedankt voor je bericht, leuk dat je ons volgt!
   Als we terug zijn zullen we een uitgebreider item maken over de daktent op onze site.
   Heb jezelf ook een jimny of interesse in een daktent voor op een andere auto?

   Kort zijn onze bevindingen tot nu toe (halverwege de reis) over het algemeen positief. Opzetten en inklappen gaat gemakkelijk en is geen straf omdat je niets hoeft op te vouwen etc.

   Je ligt van de grond en de bodem is geïsoleerd met schuim / pur en dat is erg comfortabel, je hebt het niet snel koud.

   Het standaard matrasje was voor ons te dun. We zijn absoluut niet te zwaar en voor onze lengtes precies volgens de boekjes. Ondanks dat hebben we het matras aangevuld met een extra laagje schuimrubber uit een IKEA topper matras.

   Het enige waar we ons af en toe druk om maken is de wind. Het design lijkt wat minder stormproof dan een reguliere grondtent die ontworpen is om stevig te staan, maar dat lijkt misschien maar zo.

   Als we het volledige stuk af hebben zetten we het op de site.

   Groet,

   Joren & Linda

 2. Susanna Scholten

  Hoi! Wat een ontzettend leuk tafeltje hebben jullie aan de achterdeur gemonteerd. Wij hebben ook een jimny en precies zo’n daktent en zouden ook zo’n tafeltje willen maken. Kun je mij vertellen hoe jullie dat hebben aangepakt? Zijn er gewoon oogjes in gedraaid of is dat plastic daar eerst los gehaald? En hoe is het tafelblad gemonteerd aan de deur? Ik ben benieuwd hoe jullie dit hebben aangepakt! Groetjes, Susanna en Quirijn

  • J&L

   Hi Susanna,

   Wow, sorry voor de late reactie… zie je bericht nu pas.

   Het tafeltje hebben we gemaakt van een plank multiplex. Op de achterdeur zit een U profiel strip gemonteerd waar deze inschuift. Om de plank te borgen aan het U-profiel zitten er twee pinnen van boven door het U-profiel en de plank. Om het gewicht te dragen zitten er twee ogen op de achterdeur en plank gemonteerd, hier tussen zit dan een ketting met carabiner clips om deze te verbinden.

   Hier kan je het een beetje zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.