Coleman brander campingstove

geplaatst in: Camping, Eten, Gear | 0

Om te koken hebben we gekozen voor twee coleman sportster 533 benzinebranders. We hadden er al 1 van onze standaard kampeer uitrusting en hebben er voor deze trip  een tweede bij gekocht.

Onze Coleman dual fuel 533 stove aan een Fjord waar we net de vers gevangen vis mee bakken.

We hebben gekozen voor benzinebranders omdat benzine in tegenstelling tot de blauwe campinggaz tankjes overal ter wereld verkrijgbaar is. Wij gebruiken ze altijd met euro 95 maar het schijnt dat ze op vrijwel alle benzine branden. Coleman heeft eigen brandstof maar deze is vrij prijzig en hebben wij nog nooit gebruikt omdat ze uitstekend branden op 95.

We zijn erg tevreden met onze branders. Ze branden eigenlijk altijd. Ook bij harde wind branden ze er op volle kracht op los. Waar je bij een campinggaz brander een windscherm nodig hebt branden onze coleman branders probleemloos  in de volle wind.

Het systeem is erg simpel en in geval van een defect kan je op locatie veel zelf maken. Voor de reparatie heb je wel de reserve onderdelen nodig. Zo hebben we helaas ook zelf tijdens onze reis ondervonden. Bij bever verkopen ze wel nieuwe seals voor de pomp maar de overige onderdelen hangen niet op voorraad. We hebben dus nooit gedacht dat er iets anders stuk kan gaan en enkel twee setjes voor de pomp gekocht en meegenomen. In ons geval is een van de tankdopjes gaan lekken en krijg je de brander niet meer op druk gepompt. Helaas dus geen reserve dop bij en dus een brander minder.

Met hulp van de fantastische klantenservice van Coleman hebben we nog geprobeerd om een nieuwe tankdop op de noordkaap te krijgen. Helaas werkte de Noorse post niet echt mee en kwam het pakketje bij coleman retour. Inmiddels bijna thuis dus de dopjes maar naar huis laten sturen.

Kortom, we zijn meer dan gelukkig met onze branders. Met de juiste reserve onderdelen op pad kan je eigenlijk niets gebeuren en heb je een brander die een leven lang meegaat.

Wil je deze coleman benzine brander kopen? Je krijgt deze eenvoudig thuis bezorgd door Amazon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.