Offroad cursus

geplaatst in: Cursus, Voorbereidingen | 2

Zondag 24 januari jl. hebben we een beginnerscursus 4×4 terreinrijden gedaan in Oss.

De dag begon met een uurtje theorie. We hebben uitleg gekregen over het basisprincipe van de 4×4 techniek. Deze basiskennis is een absolute must voor als je het terrein in gaat.

Na de theorie zijn we langs alle deelnemende auto’s gelopen. Er werd gekeken naar wat de maximale diepte door water is en wat mogelijke zwakke plekken aan de auto zijn zouden kunnen zijn tijdens terreinrijden. Onze Jimny was absoluut de kleinste 4×4 van allemaal. De meeste deelnemers hadden een grote Defender, Landcruiser of Pajero.

De Jimny was weliswaar de kleinste van de dag, maar bij de langste en steilste daling, met een steile klim erachteraan, gingen we als eerste naar beneden. Naar beneden verliep zonder problemen! Eenmaal beneden kwamen we in een soort van modderpoel waar we in eerste instantie in vast kwamen te zitten. Na een kop koffie nogmaals geprobeerd en uiteindelijk uit het natte zand gekomen en op eigen kracht de helling opgeklommen. Van de 15 deelnemende auto’s hebben nog slechts twee Defenders het geprobeerd. Eén moest zijn bandenspanning laten zakken en kwam met moeite omhoog de ander kwam vast te zitten en is omhoog getrokken. Met de uitreiking van de deelname-certificaten dus ook extra aandacht en applaus voor de kleine Jimny, “Defenders eat your heart out” aldus de instructeur.

Ondanks de pittige omstandigheden op de baan, denkend aan de hoeveelheid modder, gladheid, nattigheid en kou, een ontzettende leuke en leerzame dag.
Zowel de Jimny als wij kunnen veel meer dan we van te voren hadden gedacht. Hoewel we hopen dat we deze omstandigheden niet onderweg hoeven aan te treffen, stappen we met meer vertrouwen in de auto!

Bedankt 4wdtravel.nl en alle andere gezellige cursisten.

2 reacties

  1. Oom Jos

    Daar had ik ook wel bij willen zijn, met ons kleintje-4×4 (Feroza). Tegen korte (ouwe?) Landcruisers wordt het wel moeilijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.