Primus campfire pannenset

geplaatst in: Camping, Eten, Gear | 0

Tijdens onze reis hebben we de eerste week na lang zoeken een nieuwe pannenset aangeschaft.

Voor ons vertrek hadden we al nagedacht over de vervanging van onze goedkope aluminium pannetjes. Uiteindelijk besloten het gewoon te doen met onze vertrouwde pannetjes. Echter na 1 week koken met veel aanbakken en een versleten anti-aanbaklaag op de bodem was de irritatiegrens bereikt en hebben we de pannetjes met veel liefde weggegooid. Dat hadden we nooit drie maanden volgehouden.

Dus alle winkels af opzoek naar een nieuwe set. Na lang wikken en wegen hebben we voor een roestvrij stalen set van Primus gekozen, de Primus campfire set. We kozen voor set met 3 pannen. 2 gewone kookpannen en een koekenpan. Een strak en simpel ontwerp wat gemaakt is om intensief gebruik te doorstaan. 

De Primus campfire koekenpan

De set bleek een schot in de roos. Na de eerste paar keer bakken brand vrijwel niets meer aan en zijn we erg tevreden met de set. We hebben ontzettend veel gekookt en gebruikten de pannen dagelijks. De koekenpan begint wat de verkleuren aan de buitenkant maar de rest is als nieuw. We hebben ook op een houtvuur gekookt met de pannetjes. De pannen waren hierna helemaal zwart, maar na de afwas weer als nieuw.

Het enige punt ter verbetering zouden de handvatten zijn. Net zoals bij ieder ander stalen handvat kan dit warm / heet worden dus is een pannenlap noodzakelijk. Een handvat welke niet heet zou worden zou de set helemaal afmaken. Voor de rest hebben wij waarschijnlijk nog jaren plezier van deze aankoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.